ECM/EDM & SharePoint

Zoals de meesten misschien weten ben ik in de Enterprise Content en Document wereld bekent met vele software pakketten, sorry: platvormen, welke zich bezighouden met collaboration, kennismanagement, en websites. Ik schrijf expliciet platvormen omdat mijn basis voor server gebaseerde applicaties bijna allemaal een *nix zijn en niet Microsoft (Windows Server). Natuurlijk wel met integraties in MSOffice op Windows, en andere content creation software, maar het gebrek aan robuustheid bij de MS platvormen (elke security update een reboot versus het al 3 jaar niet herstart hebben van een *nix server) hebben mijn voorkeur wel degelijk van MS weggeschoven. En dan al die verhalen… Windows Vista -> flop. Windows 8 -> flop….

Het is nu ruim 15 jaar later en ik zit bij een club mensen die zich bezighouden met MS SharePoint implementaties. En er is een boel veranderd. Nee, het werkt niet zo soepel als andere systemen, sorry platvormen, die ik gezien heb. Maar het is wel een stuk verder. Gebruiksvriendelijk? Ja, dat altijd bij MS zo geweest. Intuïtief? Niet meer dan andere MS software, dat zou een nee kunnen zijn. Functioneel? Jazeker! Robuust? Ja, meer en meer.

Ik ben maar begonnen met het verzamelen van SharePoint informatie, er zijn legio bronnen op het internet beschikbaar. En ik wil een certificaat halen. Ik zie de MS server wereld ondertussen wel met nieuwe ogen.
Maar van mijn Mac blijven ze af 😉